Wat we bieden

Maatwerk Financieringsoplossingen

Wij verstrekken maatwerk flexibele financieringsoplossingen aan kleinere midden markt ondernemingen in Nederland. Onze financieringsoplossing vervangt bankleningen en risicodragend kapitaal tegelijkertijd door middel van één enkele faciliteit. In deze rol van een ‘one-stop-shop’ zijn we de enige financieringspartner voor een onderneming.

Onafhankelijk en
autonoom

Wij zijn een onafhankelijke en autonoom opererende financier, gefund door een diverse mix van investeerders met zeer goede reputatie en naam. Ons uitgebreide track record maakt ons een vertrouwde lange-termijnpartner.

Verantwoord
investeren

We geloven dat investeren meer behelst dan alleen data en cijfers, en dat het gaat om werken met mensen en werken aan een gedeelde toekomst. We opereren daarom volgens een ‘responsible investment policy’ die aansluit bij de ‘environmental, social and governance’ (ESG) standardaarden vanuit de United Nations’ Principles for Responsible Investments (PRI).

Target ondernemingen

Financieringscriteria

De ondernemingen die wij financieren hebben in de regel hun hoofdkantoor in Nederland en genereren een EBITDA van EUR 2-10 miljoen. We hebben geen specifieke sector focus en verstrekken leningen van EUR 5-30 miljoen, gebaseerd op de beschikbare cash flows in de relevante onderneming.

Typische situaties

Wij richten ons op ondernemingen op zoek naar kapitaal om te groeien, te acquireren, of om bestaande aandeelhouders uit te kopen. We kunnen ook de plaats innemen van bestaande financiers die zich niet langer in de positie bevinden om bestaande financiering door te zetten of uit te breiden. Daarnaast verstrekken we zogenaamde ‘pre-exit’ financiering.

Investeringsproces

Op basis van initiële informatie beoordelen we snel of we de juiste partner zijn. We werken vervolgens met management en aandeelhouders om te bepalen wat een effectieve kapitaalstructuur is. We doen onze eigen bedrijfsanalyse, met het oog op het verstrekken van maatwerk financieringscondities passend bij de onderneming. Met ons team en besluitvorming gebaseerd in Nederland, is ons proces snel, pragmatisch, en niet-bureaucratisch.

Team

Ons investeringsteam heeft gemiddeld 20+ jaar aan relevante professionele ervaring in het vinden, structuren, naar een succesvolle transactie brengen, en verder managen van midden markt ondernemingsleningen, met een gecombineerde totale waarde van circa EUR 2 miljard. Het kleinere midden markt segment omvat een belangrijk deel van de nationale economie en internationaal handelssucces van Nederland. Wij pogen onze brede investeringsexpertise en -kennis naar dit segment te brengen via innovatieve kapitaaloplossingen.

Robert Ian Oei

Jasper Juijn

Tamer Fawaz

Victor Heukensfeldt Jansen

Esmee Augustijn

Ontmoet ons

Enterprising Finance B.V.

Mercuriusplein 1

2132 HA Hoofddorp

+31 (0)23 302 0455