Enterprising Finance maakt bekend dat zij een first close heeft gerealiseerd van The Netherlands Unitranche Fund SCSp met bijna €78 miljoen in commitments van een verspreide group van Europese institutionele en private wealth investeerders.

The Netherlands Unitranche Fund zal unitranche faciliteiten verstrekken aan kleinere midden markt ondernemingen gevestigd in Nederland.

De unitranche faciliteiten zullen in bedrag tussen de €5 miljoen en €30 miljoen zijn, aan bedrijven met een EBITDA van tussen de €2 miljoen en €10 miljoen, aan een diverse groep sectoren. Enterprising Finance ondersteunt bedrijven die financiering zoeken voor groei, expansie door middel van acquisitie, uitkoop van minderheids- of meerderheidsaandeelhouders, of die vervanging zoeken voor bestaande kapitaalverstrekkers die willen uitstappen.

Enterprising Finance is opgericht door een team van lagere midden markt financiering specialisten. Team leden hebben gemiddeld 20+ jaar ervaring in het vinden van investeringsmogelijkheden, structureren van transacties, en portfolio management, en zij hebben bij elkaar meer dan €2 miljard aan kapitaal gearrangeerd gedurende hun loopbanen.

Het Enterprising Finance team is verheugd dat zij het grootste volledig onafhankelijk opgezette unitranche fonds in Nederland heeft gelanceerd en is haar investeerders dankbaar voor hun support. “We zijn hard aan de slag om een portfolio van unitranche faciliteiten aan sterke kleinere midden markt ondernemingen in Nederland samen te stellen. Als je kijkt naar hun innovatieprestaties, internationale expansie, groeitempo en verandering in eigendom, dan zijn Nederlandse kleinere midden markt ondernemingen heel goed gepositioneerd in vergelijking met hun Europese soortgenoten. Ze vormen de ruggengraat van de Nederlandse cultuur van internationale handel en ondernemersgeest. Wij zijn verheugd dat we dit veelzijdige financieringsinstrument te kunnen introduceren op de kapitaalmarkt voor dit segment van de economie.”

Het team is in gesprek met investeerders met het oog op het bereiken van een final close van het fonds.

Voor meer informatie over Enterprising Finance, kijk op https://www.enterprisingfinance.nl/, of neem contact met ons op via +31 (0)23 302 0455.