Enterprising Finance kondigt met trots de samenwerking aan met de Royal Eijkelkamp Group, een 112 jaar oude, wereldwijde specialist in bodem- en wateronderzoeksinstrumenten met productiefaciliteiten in Giesbeek, Nederland.

De unitranche faciliteit ondersteunt de Royal Eijkelkamp Group in haar groei en draagt bij aan de versterking van haar positie als wereldwijde voorkeursleverancier van bodem- en wateronderzoeksinstrumenten. De familie Eijkelkamp heeft Royal Eijkelkamp Group uitgebouwd tot een koploper in de industrie, waarbij adviserend bestuurslid Fons Eijkelkamp, CEO Huug Eijkelkamp en CFO Joep Hillegers cruciaal zijn geweest voor de recente ontwikkelingen van het bedrijf.

De financiering van de transactie is exclusief verstrekt door Enterprising Finance. Met deze transactie bouwt Enterprising Finance voort op haar strategie om uitzonderlijke Nederlandse bedrijven in de MKB-markt te ondersteunen, door hun groeiambities te financieren via op maat gemaakte unitranche faciliteiten die de flexibiliteit bieden om kasstromen te herinvesteren, investeringen te doen, relevante bedrijven te kopen en strategische -en operationele projecten uit te voerenzinvolle strategische en operationele beslissingen te nemen.

Joep Hillegers, CFO van Royal Eijkelkamp Group: “Voor de middellange tot lange termijn is de directie op zoek gegaan naar een ondernemende financiële partner die het bedrijfsmodel van Royal Eijkelkamp begrijpt en erin gelooft. Met Enterprising Finance hebben we een financiële partner gevonden die aansluit bij onze behoeften en de capaciteit heeft om haar investering uit te breiden naarmate onze groei doorzet. Bovendien kan Royal Eijkelkamp profiteren van de begeleiding die het ervaren en deskundige team van Enterprising Finance biedt.”

Jasper Juijn, Managing Partner van Enterprising Finance: “De lange termijn investering in de uitbreiding van bodem & water instrumenten voor ondiep onderzoek alsmede de consistente investering en optimalisatie van sonische boortechnologie hebben Royal Eijkelkamp Group tot voorkeursleverancier gemaakt voor geologische onderzoeksinstrumenten. Wij ondersteunen het management en de familie graag bij het uitvoeren van hun strategie en het realiseren van verdere groei.”

Royal Eijkelkamp Group werd geadviseerd door Shurman en JBLaw. De Unitranche documentatie werden opgesteld door Stek Advocaten. Due diligence ondersteuning werd geleverd door TIC-advisory, Stek Advocaten en Atlas Fiscalisten.